Арабин даде $2.6 млн. за билет да гледа Меси срещу Роналдо

Над 2 млн. заявки за билети са постъпили през последните дни за приятелския футболен мач между френския шампион „Пари Сен Жермен“ и сборен състав от звезди на „Ал Насър“ и „Ал Хилал“ в столицата на Саудитска Арабия – Рияд.

Двубоят ще се състои този четвъртък (19 януари) и не само ще бъде неофициален дебют на Кристиано Роналдо в кралството, но и ще противопостави португалеца срещу вечния му съперник Лионел Меси, носещ екипа на парижани.

Единственият проблем е, че капацитетът на ст. „Крал Фахд“ е само за 68 752 зрители.

Организаторите на събитието от държавната служба за развлеченията (GEA – General Entertainment Authority) откриха и специален търг под мотото „Отвъд въображението“.

В него се разиграва един билет за мача, който ще даде възможност на притежателя си да участва в награждаването, а също и да посети двете съблекални на отборите и да се срещне лично с Кристиано и Лео.

Търгът приключва днес, като към момента най-високата оферта е $2,6 млн. – от саудитския бизнесмен Мушреф ал Гамди, генерален мениджър на компанията за търговия с недвижими имоти „Акар Уан“.

Това ще бъде първи мач между Роналдо и Меси след декември 2020 г. Тогава „Ювентус“ разгроми „Барселона“ с 3:0 в Шампионската лига, а Кристиано вкара два от головете.

Впоследствие португалецът се завърна в „Манчестър Юнайтед“, а аржентинецът премина в ПСЖ и двамата повече не са се срещали нито на клубно, нито на национално ниво.

 

Четете още

Избор на редактора