Араби с неустоима оферта на Меси. 94 млн. долара за сезон

Саудитският Ал Итихад ще се опита да привлече суперзвездата на ПСЖ Лионел Меси. Според информация на испанския вестник „Marca“ ръководството на арабския клуб ще предложи на световния шампион с Аржентина умопомрачителните 94 милиона долара на сезон.

Изданието обаче не посочва каква ще е продължителността на контракта, който ще бъде даден на нападателя. Както е известно договорът на Меси с Пари Сен Жермен изтича през лятото.

Шефовете на френският тим искат да го задържат и в страната се заговори, че много скоро двете страни ще започнат преговори за нов контракт. За момента обаче няма нищо официално и това породи редица спекулации за бъдещето на футболиста.

Самият Меси предпочита да продължи да играе в Европа, като за момента няма желание да разглежда оферти от САЩ или Саудитска Арабия. Той обаче може да промени решението си, ако информацията за офертата на Ал Итихад е вярна.

През този сезон Меси има 28 мача за ПСЖ във всички турнири, в които е реализирал 17 гола и е направил 16 асистенции. Ако реши да приеме офертата на Ал Итихад, то той отново ще се изправи срещу големия си съперник на терена Кристиано Роналдо, който защитава цветовете на Ал Насър.

Четете още

Избор на редактора