Денвър на една победа от полуфиналите в НБА

Отборът на Денвър Нъгетс се доближи на една победа от полуфиналите в плейофите на Западната конференция в НБА, след като спечели и третия мач в серията си с Лос Анджелис Лейкърс.

След като пред собствена публика шампионите направиха обрати в първите два мача, тази нощ те отново наваксаха двуцифрен пасив, този път в Калифорния, за да дръпнат с 3-0 в серията, съобщава БНР.

Леброн Джеймс и компания поведоха с 12 точки малко след началото на втората част, но Нъгетс вдигнаха оборотите и 15 минути по-късно вече на свой ред водеха с 12. До края играчите на Денвър не оставиха никакъв шанс на съперника да мисли за връщане в мача.

Четирима играчи на гостите вкараха 20 и повече точки, като най-резултатен бе Арън Гордън с 29 точки и 15 борби, а Никола Йокич се отчете с 24 точки, 15 борби и 9 асистенции. Джамал Мъри добави 22 точки и 9 асистенции, а Майкъл Портър завърши с 20 точки и 10 борби. За Лейкърс Леброн Джеймс, Антъни Дейвис и Остин Рийвс комбинираха за 81 точки, но другите петима участници в двубоя вкараха общо 24 точки, а Ди’Анджело Ръсел завърши без нито една точка.

Четвъртият мач от серията е в Лос Анджелис в неделя от 3:30 часа сутринта българско време.

Останалите резултати:

Орландо Меджик – Кливланд Кавалиърс 121:83 (1-2 в серията)

Филаделфия Севънтисиксърс – Ню Йорк Никс 125:114 (1-2 в серията).

Четете още

Избор на редактора