Бадоса обяви края на ерата Цицидоса

Бившата номер две в света Паула Бадоса вече не е в романтична връзка с колегата си тенисист Стефанос Циципас след почти година заедно в светлината на прожекторите, съобщи испанката.

Бадоса и Циципас официализираха връзката си в социалните медии по време на миналогодишното Открито първенство на Франция и често бяха виждани на мачове един на друг, като същевременно публикуваха снимки в общия си акаунт в Instagram, припомня Ройтерс.

26-годишната Бадоса, която падна до номер 126 в света с поредица от контузии, провалили кариерата й, каза, че силната двойка в спорта, наречена от феновете Цицидоса, се е разделила по приятелски начин.

„След внимателно обмисляне и много скъпи моменти заедно, Стефанос и аз решихме да се разделим приятелски, написа Бадоса в история в Instagram в неделя.-  Споделихме пътуване, изпълнено с любов и учене, и като приятели с огромно взаимно уважение сега избираме да продължим напред по нашите собствени пътища.

Благодарни сме за подкрепата на нашите приятели, семейство и всички, които бяха част от нашата история. Докато преминаваме към тази нова глава от живота ни, продължаваме да си пожелаваме само най-доброто във всички наши начинания.“

Бившата четвъртфиналистка от Откритото първенство на Франция Бадоса каза наскоро, че лекарите са й казали, че ще бъде сложно да продължи кариерата си заради хроничните болки в гърба.

Двукратният вицешампион от Големия шлем Циципас отпадна от първия си Мастърс турнир в Мадрид миналия месец, но 25-годишният играч е в добра форма на клей. Той спечели Мастърса в Монте Карло и завърши на второ място в Барселона, за да се подготви за Откритото първенство на Франция, което ще започне на 26 май.

Четете още

Избор на редактора