Рууд взе реванш от Циципас. Спечели турнира в Барселона

Норвежецът Каспер Рууд спечели титлата на турнира по тенис на клей в Барселона (Испания) от сериите АТП 500 с награден фонд 2 782 960 евро.

Третия поставен в схемата Рууд победи на финала номер 5 Стефанос Циципас (Гърция) със 7:5, 6:3 за 89 минути и взе реванш за поражението от него в Монте Карло преди седмица.

За норвежеца това е първи трофей за сезона и 11-и в кариерата му.

„Честно казано, чакането си заслужаваше. Много финали, които загубих, бяха трудни и малко разочароващи, разбира се. Всеки път, когато стигнете до финал, това все пак е добра седмица, така че не можете да бъдете твърде строги към себе си, но тази беше отдавна чакана титла“, каза победителят след мача.

Рууд взе подаването на Циципас в 12-ия гейм по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част направи още един пробив, който се оказа достатъчен, за да триумфира.

„Много съм щастлив да го направя тук, в Барселона, пред толкова много хора и на корт, който носи името на Рафаел Надал. За мен е специално, защото го гледах през цялото си детство. Дойдох тук като 13-годишно момче, за да гледам него и другите как играят. Чувството е страхотно“, добави Рууд.

За него това е първи трофей от Ещорил през април 2023 година, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора