С триста зора Арсенал се докопа до 1/4 финал в ШЛ

Арсенал се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като елиминира Порто след изпълнение на дузпи. Лидерът в английската Висша лига победи Порто с 1:0 в редовното време и продълженията и беше далеч по-точен при изпълнението на дузпите за успеха с 4:2 при дузпите. Лондончани се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига за първи път от сезон 2009/2010.

Домакините първи стигнаха до изгодна ситуация, но в 13-ата минути Букайо Сака пропусна шанса да донесе преднина на Арсенал. Вратарят на гостите Диого Коща се намеси навреме след удара на Сака. Бразилецът Еванилсон пропиля две възможности за гостите през първото полувреме. В 16-ата минута той стреля вдясно от вратата на Арсенал, а в 22-ата изстрелът му бе спрян от испанския страж на домакините Давид Рая.

Натискът на лондончани даде резултат в 41-ата минута. Белгиецът Леандро Тросар получи чудесно топката от Мартин Йодегор и не сгреши за 1:0 в полза на Арсенал.

В средата на второто полувреме Йодегор прати топката в мрежата на Порто, но голът не бе зачетен заради нарушение на Кай Хаверц срещу Пепе. Франсиско Консейсао застраши вратата на „артилеристите“, но Давид Рая отрази удара му в 70-ата минута. Арсенал пропусна два шанса в рамките на две минути между 83-ата и 85-ата в лицето на влезлия като резерва Габриел Жезус и Букайо Сака след страхотни спасявания на Диого Коща и резултатът след редовните 90 минути остана 1:0.

Двата състава действаха предпазливо в продълженията, а в 101-ата минута Мехди Тареми отправи силен удар, но бе неточен, за да се стигне до дузпи.

Мартин Йодегор, Кай Хаверц, Букайо Сака и Деклан Райс бяха точни за Арсенал. Пепе и Марко Груич се разписаха за гостите от Португалия, но двама бразилци – Вендел и Галено сгрешиха от бялата точка за Порто.

В другия осминафинал Баселона спечели с 3:1 и елиминира от надпреварата Наполи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора