За първи път от 76 години: Аржентинец вкара 4 на Реал

Отборът на Реал Мадрид претърпя тежко поражение с 2:4 при гостуването си на Жирона в среща от 31-ия кръг на испанското футболно първенство. В герой на мача за домакините се превърна 24-годишният аржентински нападател Валентин Кастеянос, който вкара и четирите попадения срещу гранда от Мадрид. Кастеянос се превърна в първият футболист през 21-и век, който отбелязва четири гола срещу мадридчани в мач от Ла Лига.

Реал, който бе с няколко промени в състава за гостуването на Жирона, остана с 65 точки на второто място във временното класиране и даде шанс на лидера Барселона да увеличи преднината си на 14 точки при успех срещу Райо Валекано в сряда вечер. Тимът на Жирона се изкачи на девета позиция с 41 точки в актива си.

Гостите първи организираха опасна атака пред вратата на противника. Още в първата минута Родриго получи добър извеждащ пас и стреля, но защитата на Жирона блокира удара му.

Домакините поведоха в 12-ата минута, когато Валентин Кастеянос засече топката след центриране на Мигел Гутиерес и с глава вкара за 1:0. Пак Кастеянос бе точен в 24-ата минута, правейки резултата 2:0 след контраатака на Жирона.

Реал Мадрид намали в 34-ата минута след като Винисиус Жуниор се възползва от отличен пас на Марко Асенсио и реализира за 1:2.

Веднага след почивката обаче, още в 46-ата минута, Валентин Кастеянос оформи своя хеттрик с трети гол във вратата на Реал Мадрид за 3:1, а в 62-ата отново той се разписа с глава за 4:1.

Усилията на футболистите на Реал Мадрид да съкратят пасива си даде резултат чак в 85-ата минута, когато Лукас Васкес върна второ попадение за гостите след подаване от Винисиус Жуниор, оформяйки крайното 2:4.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора