Аталанта шокира Ливърпул на Анфийлд

Най-големият фаворит за титлата в Лига Европа Ливърпул допусна сензационна загуба у дома от Аталанта с 0:3.

Два гола за тима от Бергамо вкара италианският национал Джанлука Скамака. В 38-ата минута Давиде Дзапакоста изведе Скамака в наказателното поле и таранът реализира с плътен удар в десния ъгъл на вратата. След час игра белгиецът Шарл де Кетеларе центрира отлично отдясно и Скамака посрещна топката с левия крак веднага и я прати неспасяемо в долния десет ъгъл на вратата на Келахър. Малко по-късно Купмайнерс дори пропусна да донесе класически успех за италианците, който до голяма степен можеше да реши изхода от мача преди реванша в Бергамо след седмица. Това обаче стана в края на мача, когато Марио Пашалич направи успеха на Аталанта сензационен. През 2020 година Аталанта победи Ливърпул с 2:0 на „Анфийлд“ в мач от групите на Шампионската лига, който се игра пред празни трибуни заради пандемията от КОВИД-19.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Рома взе преднина пред Милан в чисто италианския сблъсък, като се наложи на „Сан Сиро“ с 1:0. Победното попадение вкара Джанлука Манчини още в 17-ата минута. Националът скочи най-високо при центриране на Пауло Дибала от корнер, заби топката в земята и тя влетя в левия ъгъл на вратата. Реваншът е след седмица в Рим, като „росонерите“ все пак не са обречени, след като победиха римляните и в двата мача за първенство.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Байер Леверкузен продължава фантастичната си серия през сезона, като остава непобеден. Отборът на Шаби Алонсо отново трябваше да чака до самия край на мача срещу носителя на титлата в Лигата на конференциите Уест Хям от миналото лято, но се наложи с 2:0. Йонас Хофман откри резултата в 83-ата минута с шут в левия ъгъл. В добавеното време на мача Хофман центрира, а Виктор Бонифейс направи 2:0, с което даде е много сериозно предимство на „аспирините“ преди реванша в Лондон.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Бенфика и Олимпик Марсилия също оставиха интригата за реванша, след като „орлите“ спечелиха първия двубой в Лисабон с 2:1. Рафа Силва изведе португалците напред в резултата в 12-ата минута, а в началото на втората част Анхел Ди Мария направи 2:0. Пиер-Емерик Обамеянг обаче върна отбора от Южна Франция в мача. Малко преди началото на мача преговорите между двата клуба и полицията в Португалия и Франция приключиха успешно и бе решено да има гостуваща агитка и в двата мача.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора