Аякс вкара четири на Лудогорец в Разград

Нидерландският Аякс (Амстердам) победи с 4:1 в Разград Лудогорец в първа среща от плейофния кръг на Лига Европа.

Отборът от Амстердам нарпактика си гарантира участие в групите на турнира, а за българите остава мач-реванш на честта другата седмица и място в Лигата на Конференциите.

Хеттрик за победителите реализира Мохамед Кудус, а едно попадение добави Брайън Броби. Лудогорец върна един гол чрез точно изпълнена дузпа от Оливие Вердон.

Гостите от Амстердам нанесоха съкрушителен удар в рамките на минута и половина между 16-ата и 18-ата.

И двете попадения бяха дело на Мохамед Кудес, който първо вкара с левия, а след това с десния крак.

Лудогорец можеше да отговори с попадение след още две минути, но пробивът на устремилия се на скорост Кирил Десподов беше спрян от трима и с решаващия шпагат на Дивайн Ренш.

Домакините от Разград продължиха да опитват различни варианти в атака, но пет минути преди края на първото полувреме Брайън Броби вкара с глава, останал сам срещу вратаря Падт.

Две минути след началото на второто полувреме влезлият като резерва Доминик Янков отне топката от Кенет Тейлър, напредна бързо и изведе по прекрасен начин Руан Крус, който обаче не успя да преодолее вратаря на Аякс.

Малко по-късно Аякс осъществи прекрасна контраатака, при която Боржес подмина елементарно Иван Йорданов и от аутлинията върна топката назад. Стивън Бергвайн можеше да опита изстрел, но за да избегне шпагата на Фон Витри даде на Кудус, който от още по-чиста позиция по диагонала оформи хеттрика си.

В 68-ата минута Лудогорец стигна до дузпа благодарение на Спас Делев, а Вердон не сбърка.

Четете още

Избор на редактора