Фейенорд се изгаври с Аякс в дербито на Нидерландия

Тимът на Аякс претърпя нов удар през настоящия сезон след като претърпя загуба с 0:6 при гостуването си на Фейенорд в Ротердам в дербито от 29-ия кръг на футболното първенство на Нидерландия. Поражението е най-тежкото в историята на съперничеството между двата отбора и пета най-тежка загуба за клуба въобще.

Фейенорд заема второто място във временното класиране с 69 точки, на 9 зад лидера ПСВ Айндховен, докато Аякс е шести с 45 точки в актива си, уточнява БТА.

„Това беше тежко. Много лошо“, призна старши треньорът на Аякс Джон ван’т Шип пред ESPN. „Изоставахме на всички фронтове – физически и с топката. Фейенорд беше много по-силен по отношение на интензивността от първата минута. Ние просто влязохме в мача. Това е удар, който всички трябва да приемем“, добави наставникът на гранда от Амстердам, който не е завършвал по-ниско от трето място в класирането от сезон 2005/2006.

Предишните най-големи загуби на Аякс от Фейенорд бяха 4:9 през 1964 година и 1:6 през 1960 година. Най-тежкото поражение в историята на клуба пък е 1:9 от Дордрехт през 1913 година.

Аякс наскоро отстрани новия главен изпълнителен директор Алекс Крус с незабавно влизане в сила във вторник по подозрение, че е участвал в вътрешна търговия с акции на клуба.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора