Байдън с нова ваксина срещу Ковид-19

Актуализирана версия на ваксината срещу Ковид-19 е била поставена на президента на САЩ Джо Байдън, както и противогрипна ваксина, съобщи Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес.

Главният лекар на Белия дом, д-р Кевин О’Конър уточни, че двете инжекции са били поставени на президента още в петък. Той добави, че преди няколко седмици 80-годишният Байдън е бил ваксиниран и срещу респираторно-синцитиален вирус (RSV).

„С навлизането в сезона на настинките и грипа президентът насърчава всички американци да последват неговия пример и да се консултират със своя доставчик на здравни услуги или фармацевт, за да се уверят, че са напълно ваксинирани“, подчерта О’Конър.

По-рано този месец Центровете за контрол и превенция на заболяванията одобриха новата ваксина срещу Ковид-19 за всички лица на възраст над 6 месеца. Тежестта на пандемията е намаляла, но все още всяка седмица в САЩ има хиляди хоспитализации и стотици смъртни случаи.  Експертите се притесняват, че имунитетът от предишни ваксинации и инфекции отслабва при много хора и новата инжекция би спасила много животи, отбелязва АП.

Първата дама Джил Байдън даде положителен тест за Ковид-19 по-рано този месец, но симптомите ѝ бяха леки.

Четете още

Избор на редактора