Как френският рефер Бастиен бастиса Лудогорец в Загреб

Френският рефер Беноа Бастиен бастиса Лудогорец, след като вдигна три червени картона на българите в реванша от третия квалификационен кръг на Шампионска лига с Динамо в Загреб. Родният първенец загуби с 2:4 и това сложи край на мечитите му за групите на най-престижния европейски турнир и тази година.

Бастиен засенчи дори своя сънародник Жоел Киню, който поряза България в полуфинала с Италия на Световното първенство през 1994 г. в САЩ и стана най-мразения от българите французин.

Две бяха спорните отсъждания в оня исторически мач. Едното за игра с ръка на Костакурта, а второто за фал срещу Йордан Лечков в наказателното поле на Италия. И в двата случая нарушение не бе отсъдено. След мача интервюиращ запита Христо Стоичков дали все още смята, че Господ е българин, на което Камата остроумно отговори: „Да, но съдията е французин.“

Във вторник вечер Бастиен изгони Доминик Янков още в 17-ата минута, а в последните 20 на мача показа червени картони на Рик Джонатан и Жан Карничник. И двата гола за разградчани отбеляза Кирил Десподов, който след мача избухна: Съдията бе 12-ият играч на Динамо Загреб и в двата мача.

Така, Лудогорец продължава участието си в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, където ще срещне с литовския Жалгирис, който беше елиминиран от норвежкия Будьо Глимт.

Четете още

Избор на редактора