Без Мбапе и Неймар ПСЖ зацикли още на старта

Нападателят Килиан Мбапе изгледа от трибуните домакинското равенство на Пари Сен Жермен срещу Лориен 0:0 в двубой от първия кръг на първенството на Франция по футбол.

Мбапе, Неймар и Марко Верати бяха оставени извън състава на парижани от новия старши треньор Луис Енрике. Френският нападател реализира 29 гола в Лига 1 през миналия сезон, но не бе на терена заради неразбирателството с клуба относно договора му. Той иска да изиграе настоящия сезон и да напусне в края на контракта му, но Пари Сен Жермен настоява да го продаде, за да не се наложи да се раздели с футболиста без пари след година.

Бразилецът Неймар проведе индивидуална тренировка в петък, а от клуба твърдят, че се възстановява от вирусна инфекция.

Френският шампион имаше проблеми да отбележи срещу добре организирания отбор на Лориен, който удари греда в 43-ата минута след изстрел на полузащитника Лоран Абергел, а бе близо до гол и при атака на Ромен Фавр.

Централният защитник Милан Шкриняр, атакуващият полузащитник Марко Асенсио и нападателят Гонсало Рамош дебютираха официално за парижани, но не успяха да помогнат за спечелването на трите точки на старта на сезона.

В 77-ата минута Фабиан Руис можеше да реализира за Пари Сен Жермен, но защитник на гостите блокира навреме удара му.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора