„Демократична България“ иска правителство с мандата на „Промяната“

Ние от „Демократична България“ категорично ще направим всичко възможно, за да се реализира още първият мандат. „Продължаваме промяната“ ще срещнат в нас много сериозен партньор. Това заяви народният представител Елисавета Белобрадова в  Добрич.

Тя посочи, че още от миналия парламент „Демократична България“ е твърдо против „тази абсолютно безпрецедентна върволица от избори“ заради „ужасяващото усещане на хората за липса на сигурност“ и заради липсата на парламент, която означава „абсолютна липса на законодателна дейност и пълна липса на контрол на изпълнителната власт – двете основополагащи функции на Народното събрание“.

Според народния представител, почти всички парламентарно представени партии осъзнават, че не трябва да има избори. „Демократична България“ обаче не е склонна да се коалира с ГЕРБ. „Така е честно и почтено и в това вярваме. Не съм сигурна, че ГЕРБ са готови или изобщо занапред ще бъдат някога готови, за да можем въобще да работим в каквато и да било коалиция с тях, защото и самите избиратели ни изпратиха в Народното събрание да поправим дългосрочните щети, които те нанесоха като политическа сила“, обясни тя.

Четете още

Избор на редактора