Блокада заради нелепата смърт на двете момичета. Убиецът е заловен и какво от това?

Спонтанен граждански протест срещу безсилието на държавата пред рецидивистите и корупцията по пътищата блокира движението по булевард “Черни връх“ в столицата, предаде БГНЕС.

Гражданско недоволството избухна, след като късно снощи Георги Семерджиев – бивш футболист с над 50 акта от КАТ и „стар познайник“ на полицията – уби две момичета, преминавайки с превишена скорост, на червен светофар, без валидна шофьорска книжка и с автомобил с фалшиви номера през кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“. След това избяга. В колата му бяха намерени два сини полицейски „буркана“ и полицейска стоп палка.

По-късно Семерджиев бе арестуван, но каквото и да му се случи оттук нататък, то няма да върне живота на двете млади жени – на 22 и на 26 години. Гражданите с основание се притесняваха, че в това си състояние съдебната система като нищо ще „погали“ престъпника срещу съответния откуп. Случаите с подобни смешни присъди в последните години са десетки.

Събралите се тази вечер софиянци изразиха относително кротко яростта си от бездействието на органите на реда към нарушителите на пътя и попитаха: „Кога МВР и прокуратурата ще започнат да си вършат работата, за която са назначени и получават заплати?“.

Гражданите положиха цветя и свещи пред входа на метростанцията, където бяха нелепо убити двете млади жени. Преди това на същото място се събраха и таксиметрови шофьори, които надуха клаксони и блокираха за кратко движението в района. Жестът им беше и в подкрепа на техния колега, чието такси Семерджиев удари с автомобила си, но човекът се размина с лека травма.

СЛЕДВА ВИДЕО!

Четете още

Избор на редактора