Бока на финал за Копа Либертадорес след дузпи

Бока Хуниорс се класира на финал в Копа Либертадорес след пет години чакане. Аржентинският колос отстрани Палмейрас от Бразилия след изпълнение на дузпи на препълнения стадион “Алианц Парки” в Сао Пауло. Двубоят завърши 1:1, а първата среща на „Бомбонера“ също не излъчи победител – 0:0.

В герой при изпълнението на 11-метрови наказателни удари се превърна опитният вратар Серхио Ромеро, който спаси първите две изпълнения и помагайки на Бока да победят с общ резултат 5:3.

Уругваецът Единсон Кавани даде аванс на аржентинците в 23-ата минута с първото си попадение в турнира. В 66-ата минута Бока Хуниорс остана в намален състав, след като червен картон получи капитана Маркос Рохо. В 73-ата минута Хоакин Пикерес изравни за домакините с далечен удар.

Аржентинският гранд не спечели нито един от шестте си мача в елиминациите, а отстрани последователно уругвайския Насионал (Монтевидео), аржентинския Расинг и бразилския Палмейрас след изпълнение на дузпи, като и в трите случая Ромеро хвана по два наказателни удара.

Финалът е на 4 ноември е на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро, където противник на Бока Хуниорс ще бъде домакинът Флуминензе.

Четете още

Избор на редактора