Бориславова последна в листата на ПП-ДБ в 23 МИР

Дълги листи са предложили партиите в 23 МИР на столицата. Тук един срещу друг ще се изправят председателят на 50-ото от ГЕРБ Рая Назарян и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Обединената левица е заложила на Габриел Вълков.

Формацията на Делян Пеевски ДПС-Ново начало е поставила на първо място Едиз-Ханиф Саидов, а „Има такъв народ“ – Павела Митова.

Любопитно е обаче разпределението след първите. Острието на ПП Лена Бориславова е последна в листата под № 38. За сметка на това пък втори в списъка на обединението ПП-ДБ е лидерът на Демократи за силна България Атанас Атанасов, което сигурно му гарантира място в 51-ия парламент. По-предни места имат и Венко Сабрутев – 4-и, и Ивайло Мирчев – 5-и.

В останалата част ПП-ДБ са изпълнили обещанието знакови имена да останат на по-задни позиции. Така например Божидар Божанов е 7-и, Елисавета Белобрадова е десета, а след нея е Явор Божанков.

ГЕРБ-СДС са подсигурили гарантирано място на Даниел Митов, който е веднага след Назарян, но той има възможност и във Варна, така че въпросът е кой район ще предпочете, за да освободи място за подходящ човек в парламента. Трети и четвърти са Александър Иванов и Тома Биков.

Конституционалистът Наталия Киселова е намерила място в листата на Обединената левица под № 3. Дори соцветеранът Руси Статков е в листата, но доста надолу – 13-и, и присъствието му в 51-ото НС е силно преувеличено. Инфекционистът Атанас Мангъров, прочул се със странните си възгледи покрай пандемията от COVID, е чак 26-ти. Преди време доцентът стана нещатен сътрудник на „Възраждане“ и ги съветваше по медицинските въпроси.

Партията на Костадин Костадинов е сложила Цончо Ганев на първо място.

В листата на „Синя България“ пък присъства синът на издателя Петьо Блъсков – Виктор, който е 6-и. /Офнюз

Четете още

Избор на редактора