Борисов: „Промяната“ уби България, но перфектната буря идва

„Промяната“ уби България“. Те са изпратени да съсипят енергетиката и да ни направят клиент на руските и на западните компании, Това бе анализът на събитията в страната, направен от Бойко Борисов пред журналисти. Лидерът на ГЕРБ е на партийна визита в Димитровград.

„Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи такъв модел, в който трябва да дотираш нафтата, бензина, газа, тока, водата. Дърва – няма, земеделие…Такъв модел на управление няма. Но перфектната буря ще дойде догодина. Перфектната буря, която ще занули докрай“, каза още Борисов, без да навлиза в подробности.

„Последни издихания има държавата да може нещо да се спре. КЕВР дава 60% отгоре на цената на газа, а в същото време 800 млн. нов кредит, за да дотират газа. Кой ще върне и този кредит. С една дума – даваш 800 млн. да купят нещо, което е с 30% по-скъпо от тавана.

С кое ще върнеш кредита, а кредитът е на данъкоплатците. 800 млн. е два пъти колкото магистрала „Марица“ или все едно две Марици дадоха. Те половин година ни обясняваха, че не се строиха, а защо не ни показаха как се строи“, допълни Борисов, предаде Дарик.

„Вече е готов регионалния план и според него до 2026 г. в Стара Загора най-малко 12 хил. работни места ще трябва да бъдат прехвърлени към други сектори. Тоест това, което се планира е 2026 г. да бъдат освободени 12 хил. души от „Мариците“. В плана няма друга алтернатива, разчети, финансови параметри.

Това е един хвърчащ документ, направен по Трудово обучение, пуснат за обществено обсъждане през отпускарския период, който след това трябва да бъде пуснат до ЕК и върху него да се направи планът за „Мариците“, възмути се пък кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Трябва Хасково и Стара Загора да се обедините срещу убийството на региона, посъветва го Борисов.

Четете още

Избор на редактора