БСП изхвърли Нинова и още трима

Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова от партията. Заедно с нея са изключени Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев.

Решението е прието със 105 гласа „за“, 16 „против“ и 4-ма въздържали се на провеждащия се в София пленум на БСП.

По-рано тази седмица Нинова предизвика остра реакция в БСП, след като обяви, че е упълномощила Георги Свиленски и Иван Ченчев да регистрират партията за изборите.

Според временното ръководство това трябва да направи Атанас Зафиров, който е временен председател на БСП, след като Корнелия Нинова подаде оставка.

Корнелия Нинова не е подписала решението на Националния съвет да бъде упълномощен Атанас Зафиров да регистрира БСП в ЦИК.

Според Нинова оставката трябва да бъде приета от извънреден конгрес, провеждането за който беше отхвърлено днес от пленума.

Корнелия Нинова потвърди, че регистрация на БСП ще има, и то направена от пълномощниците Георги Свиленски и Иван Ченчев, които също бяха изключени от БСП.

„Аз няма да участвам пряко в тези процеси. Дала съм пълномощно на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Те оттук нататък ще се занимават с регистрация, листи. Нито съм си изтеглила оставка, нито съм си изтегляла пълномощно! За края на моята оставка трябваше да свикват Конгрес! Голяма грешка, че не го направиха. Не разбирам! Хем: „Махай се, хем не искат конгреса“. Страхуват се! Уплашиха се от конгреса“!

Четете още

Избор на редактора