БСП кандиса, ще преговаря за нов кабинет

Нашето условие е изпълнено, ще разговаряме с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство. Приоритетите, които Кирил Петков е изложил в своето изявление, съвпадат с част от нашите приоритети. Това заяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова, след като стана ясно, че Асен Василев, а не Кирил Петков, ще е кандидатът на ПП за премиер.

Преди дни Нинова заяви категорично, че БСП няма да седне на масата за преговори за нов кабинет с ПП, ако Кирил Петков е кандидътът за премиер. Днес в 17 часа президентът Румен Радев ще връчи проучвателния мандат на представителите на най-голямата парламентарна сила – „Продължаваме промяната“.

„Започваме да преговаряме по политики, които да бъдат ясно разписани в програма или план за работа на правителство с ясни срокове и отговорности, каза Нинова.

Тя уточни, че левицата ще държи и на своите приоритети – социалнен стъп, промяна в съдържанието на учебниците, болниците да не са търговски дружества, стабилизация на икономиката. „Напълно подкрепяме техните приоритети за борба с корупцията, реформа в обществените поръчки и КПКОНПИ“, допълни Нинова.

Лидерът на БСП уточни още, че било очевидно, че с ПП, ДБ и ИТН имат различни мнения по различни въпроси, но това, което ги събрало било желанието да променим предишния модел.

Четете още

Избор на редактора