Василев и отцепниците късно разбрали, че ИТН е бизнес проект

Радостин Василев, който организира напускането на депутати от групата на ЕТН, разкри по бТВ подробности около разцепването. В същото време Слави Трифонов обяви на страницата си във фейсбук, че ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за „техните лъжи и внушения“.

„8-9 души от ИТН“ са били на среща с премиера в дома на Радостин Василев, на която той им разказал за ситуацията в Регионалното министерство. 10-12 души се е очаквало да напуснат ИТН, Слави знаел само за Василев.

„Не съм заплашвал Христинка Иванова, предложих да й пратя юристи да й напишат молбата за напускане“, уточни Василев скандала с депутатката от ИТН, която първо се съгласила, а после се отказала да напусне групата. Ако той се върне в парламента, Иванова ще го напусне, защото тя влезе на неговото място.

Министърът на спорта заяви, че ако приемат оставката му, ще се върне в Народното събрание. „Най-вероятно след това ще го напусна, защото не желая експертно правителство с подкрепата на

ГЕРБ и ДПС“, каза още Василев.

„През целия период, през който ИТН не беше в управлението, не беше така ясно, че е бизнес партия, заяви Радостин Василев.

Появата на хора, спуснати в листчета, на постове, ме смутиха. Вече не бях депутат, когато чувах от колеги, че има проблем в едно министерство. Спуснатите хора са в тол системата, Вик дружествата и т.н. Бях взел моето решение 10 минути, след като Трифонов оттегли своите министри. Оказа се, че депутати ИТН обмислят да напуснат групата още януари, може би аз станах катализаторът, заяви Василев и продължи.- Аз винаги съм бил лидер, защото един омаскарен авторитет не е авторитет – имам пред вид Слави Трифонов. Аз потърсих Иво Атанасов, виждах се с премиера Кирил Петков, който ми разказа за претенциите в регионалното министерство. Колегите са уплашени, има повод да бъдат уплашени. Тошко Йорданов се е държал винаги много арогантно. Не може да им се вменява, че не са ИТН, а партията на Слави“, каза Василев.

„Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля.“ Това написа късно вечерта в понеделник Слави Трифонов. Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в своята фейсбук страница. Това беше отзвук от пресконференцията на отцепниците, на която бяха изречени тежки обвинения към Трифонов. Последва контраатака от ИТН, в която Василев бе наречен „мутра“ и „душевен отпадък“.

Петков и Василев поздравиха отцепниците за смелостта и обявиха, че България има шанс и мафията току-що е загубила коалиционния си партньор.

 

Четете още

Избор на редактора