Васил Терзиев готов да отиде на детектор на лъжата

„Последните дни чух какви ли не художествени измислици по мой адрес – истини, примесени с много полуистини, пълни лъжи и много креативно навързани манипулации. На повечето нелепици не смятах да отговарям и да слизам на нивото на пишещите, включително на политически лидери, от които бих очаквал повече класа. Явно съм ги надценил. Извинявам се. Извинявам се и за всички други проблеми от Освобождението досега. И тези, които тепърва предстоят. Разбрах, че съм виновен за всичко, може би не само в тази галактика“. С тези думи кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев се обърна във фейсбук към хулещите го в последните дни, след като стана ясно за връзките на фамилията му с комунистическата ДС, за която са се трудили дядото, брат му, бащата и чичо му.

Той решил да наруши мълчанието си, тъй като според него „за пореден път се налага внушението, че честен успех в България няма. Зад всичко прозират генерали и куфарчета, “нечестен” и “привилегирован” старт“.

В публикацията той разказва подробно как се е развила компанията.

„Ако някой твърди друго – лъже. А за да докажа всяка дума, аз нямам никакъв проблем да отида на детектор на лъжата и да се види истина ли е написаното горе, или не.

„Много е тъжно, че се налага да се занимавам с разбиването на митове и легенди, вместо с конструктивни разговори за София. До момента политическите ми опоненти и техните трубадури повтарят до безкрай едни и същи манипулации. Това ли е вашата програма? Това ли са вашите идеи за София? Това ли е вашето поемане на отговорност за всичко, което причинихте на града? Това ли е еталонът ви за политическа класа, който демонстрирате на обществото?“, пита Терзиев. В края на поста си той отбелязва, че няма да се откаже.

„Съжалявам, че ви надцених. Но колкото и да ви се иска, няма да ме откажете. Нито мен, нито всички други хора, които им е омръзнало от вашите машинации и опити да ни откраднете бъдещето“, казва кандидатът за кмет.

Четете още

Избор на редактора