Вдовицата на Кюлев продаде хотел Ривиера

Ваканционен клуб „Ривиера“ на Весела Кюлева – Станкова вече е собственост на варненската компания „Ейч Ви Ди хотелс“ (HVD Hotels).

Това съобщи специализирания в туризма сайт TravelNews, цитирайки Ани Касикова, маркетинг мениджър на хотелската група HVD. „Новината е от днес, като сделката вече е финализирана. Ще излезем и с официално съобщение пред медиите и партньорите ни“, коментира Касикова.

„Ейч Ви Ди хотелс“ е собственост на известния хотелиер Христо Асенов, който притежава обекти както по Българското Черноморие, така и в Германия. В групата са „HVD Reina del Mar“ в Обзор, „HVD Clubhotel Miramar“ в Обзор, HVD Viva Club“ в Златни пясъци, „HVD Club Bor“ в Слънчев бряг и „HVD Grand hotel Suhl“ в Зул, Германия.

В класация на „Капитал“ преди време името на Христо Асенов се появи под №11 сред 15-те най-големи бизнесмени в морския туризъм у нас. Българските хотели са в сдруженията „Турист инвестмънт“, „Вива клуб“ и „Бор инвест 1“. Първите две се ръководят от Виолета и Христо Асенови, а едноличен притежател на капитала е „Аsortis Limited“. При „Бор инвест 1“ собствеността е поделена между Христо Асенов и сина му Даниел Димитров, показва справка в Търговския регистър.

Весела Кюлева е вдовица на застреляния на бул. „България“ в София банкер Емил Кюлев. По-късно тя се омъжи за футболиста Мартин Станков.

Четете още

Избор на редактора