Верстапен с 14-та победа, взе Гран При и на САЩ

Макс Верстапен записа 14 победа след като състезанието за Голямата награда на САЩ, кръг от световния шампионат по автомобилизъм  във Формула 1.

Така пилотът на Ред Бул продължави доминацията си през този сезон, в който вече си гарантира световната титла след Гран При на Япония.

Верстапен трябваше да се пребори с направилия силно състезание Люис Хамилтън с Мерцедес, който завърши втори, а топ 3 допълни Шарл Льоклер с Ферари, който стартира от 12-та позиция, но си проби път напред и така си гарантира 15 точки в генералното класиране.

Големият губещ в състезанието бе Карлос Сайнц, който тръгна от първа позиция, но още на първия завой бе ударен от Джордж Ръсел с Мерцедес и отпадна от състезанието.

За необмисленото си каране Ръсел получи 5 секунди наказание и така завърши на 5-ата позиция. Пред него излезе Серхио Перес с Ред Бул. След него се нареди Ландо Норис с Макларън, който запази 6-ата си позиция от старта.

Първото и четвъртото място на Верстапен и Перес пък бяха достатъчни за това Ред Бул да стане шампион при конструкторите, изпреварвайки Ферари.

Четете още

Избор на редактора