ВМРО вдигна бялото знаме, отказва се от изборите

„ВМРО – Българско национално движение“ няма да регистрира листи и ще участва в изборите за Народно събрание с активна кампания „Не подкрепям никого“, съобщава пресцентърът на партията. Решение е взето от Изпълнителния комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, приета на последното заседание на ръководния орган на партията, се посочва в текста. В тях се казва, че две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Ние от ВМРО заявихме и отговорно започнахме разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики, се припомня в декларацията. С тази цел ВМРО се обърна към „Има такъв народ“, „Български възход“ и други политически субекти, с които можехме да намерим общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, македонския въпрос и др., пише в информацията.

„За съжаление, вътрешнополитически и външни фактори осуетиха опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме“, обясняват решението си от ВМРО. Те добавят, че системата има нужда от промяна, затова участието им в избори е безсмислено“. От политическата сила обявяват, че започват активна кампания „Не подкрепям никого“, за да покажат, че хората, които не искат да живеят в „този надут от чужди посолства балон“, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал.

БТА припомня, че на 22 февруари „ВМРО – Българско национално движение“ обяви, че спира разговорите за общо явяване на парламентарните избори на 2 април с партията на Стефан Янев „Български възход“.

Четете още

Избор на редактора