Волен Сидеров пак в ареста, счупил стъклото на дежурния в районното

Волен Сидеров отново се забърка в скандал с полицията. Той е в ареста за 24 часа в столичното Първо РПУ, съобщи БНТ.

Лидерът на партия „Атака“ е задържан след хулигански действия и нанесени материални щети на територията на районното управление.

В полицията Сидеров търсел татуираната полицайка Симона Радева, която помагаше на причинителя на катастрофа на бул. „Черни връх“ Георги Семерджиев да се укрие, твърдят източници на държавната телевизия. Какво е искал да й прави, засега не е известно.

Сидеров нахлул в районното и, като не го пуснали по-навътре, счупил стъклото на дежурния полицай, ръсейки сквернословия. Предстои доклад до прокуратурата.

Лидерът на „Атака“ не за първи път се сблъсква челно с органите на реда. Той бе осъден на 9 месеца пробация заради хулиганско поведение през есента на 2015 г. – тогава щурмува НАТФИЗ, за да разлепя плакати. Влезе в словесен двубой с преподаватели и студенти, а после имаше и физически размяна на любезности с полицията. Само 2 седмици преди това Сидеров бе предизвикал скандал пред т.нар. клек-шоп до НАТФИЗ, за който твърдеше, че е депо за дрога и стоки без акциз.

Сидеров има в биографията си и 8 месеца пробация за хулиганство в Батак от 2011 г., по време на тържествата по случай 135-ата годишнина от Априлската епопея. Тогава се качи на сцената и изскуба кабелите на озвучаването.

2 години по-късно националистът отново се забърка в скандал – този път пред Народното събрание, когато с негови съмишленици обградиха репортер на телевизия „СКАТ“ и му крещяха „Извинисебе“, което стана и хаштаг за иронизиране на подобни изцепки.

Четете още

Избор на редактора