Вотът – неуспешен. 143 депутати подкрепиха кабинета

Вотът на недоверие, иницииран от опозицията срещу кабинета „Денков“, претърпя неуспех, след като го подкрепиха едва 71 народни представители от опозицията в лицето на БСП, „Възраждане“ и ИТН.

Зад кабинета на „сглобката“ между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС застанаха парламентарните групи на двете управляващи фракции, както и депутатите от ДПС, общо 143 гласа.

Без „въздържал“ се.

„Предложението не е прието, вотът е неуспешен“, обяви след гласуването председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Припомняме, че преди ден в Народното събрание се проведоха близо 6-часови дебати по искания от опозицията вот на недоверие на правителството заради политиката им в сектор „Енергетика“.

Самото предложението пък бе внесено миналата седмица от БСП, „Има такъв народ“ и „Възраждане“, като те успяха да съберат 72 подписа за разглеждането му в пленарната зала, уточнява БНР.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вече обяви, че ако правителството оцелее, веднага започват събирането на подписи за вот на недоверие по темата „Национална сигурност и отбрана“.

Четете още

Избор на редактора