Вратар спаси ЦСКА срещу Левски, извади дузпа за 0:0

ЦСКА и Левски направиха нервно 0:0 на стадион „Васил Левски“. След безлична игра, драмата бе оставена за финала, когато „сините“ изпуснаха дузпа. Вратарят Бусато пък се превърна в герой за армейците.

Така преднината на ЦСКА пред Лудогорец на върха в класирането е стопена на 2 точки. Но точката за лидера в класирането от този мач може да бъде много важна.

Първият удар за ЦСКА дойде чак в 32-ата минута, когато Тобиас Хайнц от нулев ъгъл опита да изненада Андреев, но младият страж улови топката с лекота. Малко след това Жеферсон се контузи и бе заменен принудително от Марселиньо.

Голови положения продължи да няма до края на първото полувреме, като по-интересните акценти бяха три жълти картона в рамките на 10 минути за символичните домакини – за Тобиас Хайнц, Тибо Вион и Амос Юга.

Натиск на ЦСКА в началото на втората част, което бе очаквано. Мачът стана по-бърз. Голови положения обаче продължаваха да липсват. Цунами получи жълт картон. Назон пробва задна ножица, но ударът бе слаб.И Уелтон от Левски получи жълт картон.

Левски също опита да затрудни вратата на Бусато, но без успех. Така или иначе головите възможности продължаваха да липсват, а играта бе равностойна.
Саша Илич извади голмайстора на червените през сезона Дюкенс Назон.

Дойдоха и по-активни минути за „сините“. Отлична възможност за Рикардиньо в 78-та минута, но Бусато спаси. Това бе единственото голово положение в мача до този момент.

Едно от обясненията за това е и фактът, че двата отбора имат най-солидните защити в шампионата.
Левски поиска дузпа в 86-та минута. Никола Попов отиде за гледа ситуацията и посочи бялата точка. Заради игра с ръка на Де Нойер.

Бусато спаси дузпата на разсеяния Ивелин Попов. Така дербито завърши 0:0. От състава на ЦСКА се очакваше повече в дербито, докато Левски не показа особени сътресения след напускането на Станимир Стоилов.

Четете още

Избор на редактора