Всички новини с Пеевски изтрити от сайта на ДПС

Сайтът на ДПС претърпя рязка промяна във визията си, след като почетният председател на движението Ахмед Доган поиска оставката на Делян Пеевски като председател на ПГ на ДПС.

Тази сутрин бяха изтрити всички новини, свързани с Делян Пеевски, а на главната страница се намират само писмото на Ахмед Доган и участието на Хасан Азис, член на Централния съвет на ДПС и бивш дългогодишен кмет на Кърджали, в bTV. До вчера на партийната страница бяха публикувани само съобщения от изяви на Пеевски, включително и неговият отговор на писмото на Доган. От днес те вече не са налични на сайта.

Според представители на партийния пресцентър причината за промяната във визията на сайта е пробив в сигурността.

Това се случва на фона на вътрешнопартийната криза в ДПС.

Снощи почетният председател на движението Ахмед Доган поиска оставката на другия председател на ДПС Делян Пеевски. Той на свой ред отговори, че няма да се откаже и „никой не може да спре новото начало“.

Доган поиска оставките и на Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Станислав Анастасов – заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ, Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански – член на ЦОБ“.

Днес ДПС изключи от парламентарната си група 17 депутати, включително и председателя Джевдет Чакъров. Така партията става четвърта политическа сила, ПП-ДБ- втора, а „Възраждане“- трета. Съответно вторият мандат трябва да бъде връчен на коалицията.

Изключените от ПГ на движението са всички народни представители, последвали повелята на Ахмед Доган да не подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Именно те се срещнаха с почетния председател в резиденцията му в парк „Росенец“./Офнюз

Четете още

Избор на редактора