В какви бизнеси инвестират звездите?

Идрис Елба

Английският актьор Идрис Елба и съпругата му Сабрина Доуре Елба инвестираха 24 милиона долара в бизнеса с растителни заместители на хранене Huel.

Базираната в Обединеното кралство марка, която продава своите напитки, прахове и хранителни продукти директно на клиенти чрез онлайн канали, ще използва новия капитал, за да разшири своя бизнес на дребно и да увеличи пазарния си дял в САЩ.

С новата инвестиция компанията има оценка от над 569 милиона долара.

Вярвам в мисията на т да доставят пълноценна храна по устойчив начин. Предстоят ни вълнуващи проекти и очаквам с нетърпение да разпространя посланието и да повиша осведомеността относно здравословната храна с ниско съдържание на въглерод , споделя Елба.

Huel има офиси в Хартфордшър, Бирмингам и Лондон. Компанията каза, че последният ход на финансиране идва, след като отчете 40% скок на приходите до около 170 милиона долара за годината до юли 2022 г. в сравнение с предходната година.

50-годишният Елба има нетна стойност от 40 милиона долара, според уебсайта за проследяване на богатството Celebrity Net Worth.

Основният му източник на доходи е актьорството, но той също е певец и филмов продуцент.

Бащата на две деца има инвестиционно портфолио от недвижими имоти, което включва къща за 2,8 милиона долара в Хакни, където е израснал. 

Кристиано Роналдо

Възможно ли е един от най-известните футболни играчи скоро да се базира в Саудитска Арабия? Следващите няколко седмици ще покажат.

Медиите съобщават, че португалският нападател Кристиано Роналдо е близо до споразумение за сделка на стойност 210,5 милиона долара на сезон с футболния клуб Ал Насър от Саудитска Арабия.

37-годишният играч е свободен агент, след като напусна Манчестър Юнайтед наскоро . Нещата могат да се случат и по-бързо, след като Португалия загуби безславно от Мароко и напусна първенството на планетата. Испанските медии твърдят, че споразумението вече е сключено.

Очаква се сделката да продължи до 2025 г.

Ако договорът бъде подписан, Роналдо ще изпревари съперника си Лионел Меси и ще стане най-богатата спортна звезда в света.

Петкратният носител на Златната топка спечели 115 милиона долара от приходи на терена и извън него през 2022 г., според списание Forbes .

Изданието го класира като един от най-добре печелещите спортисти в света с нетна стойност от 1,24 милиарда долара.

Извън терена неговата модна марка CR7 обхваща очила, бельо и обувки.

С повече от 690 милиона последователи в различни социални медийни платформи, Роналдо може да изисква високи такси от спонсори като Nike, Herbalife и Clear shampoo.

Списание Business Insider съобщава, че той има договор на стойност 1 милиард долара с Nike.

Една публикация в социалните медии може да му донесе приблизително 1,6 милиона долара, съобщава изданието.

Роналдо е инвестирал в широк набор от компании, включително хотели, марки за дрехи и парфюми, продукти за грижа за косата, парфюми и стартиращи технологии.

Забележителните инвестиции включват разходи от 40 милиона долара в четири от бутиковите хотели на Pestana Hotel Group, фитнес начинание с американската здравна компания Crunch и марката за трансплантация на коса Insparya.

На технологичния фронт той стартира приложението за футболна общност ZujuGP по-рано тази година в партньорство със сина на дългогодишния бизнес партньор Питър Лим и участва в латиноамериканската футболна фентъзи лига Draftea.

Гуинет Полтроу

Основателят на Goop Гуинет Полтроу е сред група знаменитости, които инвестират в ResortPass, компания, която се фокусира върху предоставянето на достъп до луксозни места за отдих, като хотелски плажни клубове.

Американската агенция за таланти и медии William Morris Endeavor, актрисата Джесика Алба и Брайън Кели, известен също като The Points Guy, са другите инвеститори в кръга за финансиране на стойност 26 милиона долара.

ResortPass предлага на хотелските марки начин да създадат нови потоци от приходи от удобства като басейн, спа или фитнес център, без да изисква гостите да резервират нощувка.

Създадена през 2016 г., компанията работи с повече от 900 хотелиерски марки по целия свят, включително Four Seasons, Ritz Carlton, Hyatt Hotels, Fairmont, W Hotels и Westin.

Компанията е доставила повече от 1,6 милиона гости на партньорските си хотели от създаването си през 2016 г.

50-годишната Полтроу, носителка на Оскар, има нетна стойност над 200 милиона долара, според Celebrity Net Worth.

Основният източник на доходите й е кариерата й в Холивуд. Освен това Полтроу управлява лайфстайл компанията Goop. Тя започна като лайфстайл бюлетин през 2008 г., но се превърна в уебсайт, подкаст, печатно списание и магазини. Сега търгува на дребно със свещи, козметични продукти и артикули за женска хигиена.

През 2019 г. Goop събра 50 милиона долара финансиране при оценка от 250 милиона долара. Нейният дял в компанията е оценен на 75 милиона долара преди данъци, според Celebrity Net Worth.

По-рано тази година тя се присъедини към Камерън Диас, Дрю Баримор, Карла Харис и други, за да инвестират в Evernow, компания за телездраве, която предоставя персонализирани лечения с рецепта и клиницисти за жени в менопауза и перименопауза.

Полтроу също има значително портфолио от недвижими имоти, което включва домове в Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон. Тя е и автор на готварска книга.

Майкъл Фелпс

Състезателният плувец Майкъл Фелпс се присъедини към финансов кръг, който инвестира в стартиращата компания за франзели PopupBagels.

Към инвеститорите са още актьорите Пол Ръд и Патрик Шварценегер.

Стартирала в хода на пандемията от коронавирус, компанията планира да използва малки витрини и съществуващи недостатъчно използвани ресторантски кухни, за да постави PopupBagels в ръцете на любителите на гевреци навсякъде, като започне от Североизток.

Фелпс има нетна стойност от 100 милиона долара, според Celebrity Net Worth.

37-годишният спортист натрупа богатството си от спонсорски договори с марки като Visa, AT&T, Speedo, Subway и Under Armour.

Наричан Балтиморския куршум, Фелпс е един от малкото спортисти, които запазват значителен брой одобрения след пенсионирането си.

Четете още

Избор на редактора