В памет на Нери ще има награда за тв журналистика

Асоциацията на европейските журналисти създава награда за телевизионна журналистика „Идеята Нери“. Това стана на 2 юни – година след кончината на Терзиева. Призът е предназначен за млади телевизионни журналисти.

Паметта на популярния журналист беше почетена и с фотоизложба „С Нери през годините“ със снимки от личния и архив. Нейн куратор е популярният фотограф Георги Папакочев.

В средата на март излезе и книга, посветена на Нери Терзиева. Тя е озаглавена „Книга за Нери“ и е написана от нейния съпруг Евгений Тодоров.

Между 1975 и 1989 г. Терзиева работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, който прави популярното икономическо предаване по БНТ – „За един милиард“. От 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ и програмен директор в Българската национална телевизия. Основател и директор е на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Автор е на сценария на филма „Откраднати очи“, посветен на „Възродителния процес“ в България. Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – новинарство в катедра „Европеистика“ на философския факултет.

Четете още

Избор на редактора