Гари Каспаров лектор в София по въпросите на отбраната и киберсигурността

В сянката на руската инвазия в Украйна, София ще бъде домакин на Конференция по въпросите на отбраната и киберсигурността в страните от Югоизточна Европа.

Регионални лидери и високопоставени представители и експерти от отбранителната и кибериндустрията ще обсъдят поуките от руската инвазия и предизвикателствата за региона, съобщи НОВА. На форума ще бъдат представени водещи израелски компании и технологии в областта на отбраната и киберсигурността.

Организатор на конференцията е израелската платформа IMPROVATE, даваща достъп до водещи технологии и иновации на нови пазари в цял свят. В консултативния съвет на IMPROVATE са бившият световен шампион по шах Гари Каспаров, Росен Плевнелиев, президент на България 2012-2017, проф. Зеев Ротщайн и ген.-майор от IDF.(Ret.) Амос Галаад.

Основен лектор ще бъдe Гари Каспаров, експерт по изкуствен интелект и отявлен критик на руския режим и Путин. Домакин на конференцията ще бъде Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017. Във форумa ще участват водещи израелски компании: Aeronautics, TripleP, CopterPIX PRO, Cognyte, TSG, RAFAEL, Axon Pulse и др.

Четете още

Избор на редактора