Ген. Атанасов: Мечтата на Борисов е да бъде Доган в Банкя

„ГЕРБ и ДПС е най-добре да стоят в опозиция. Много лошо впечатление ми направи как този груб човек – Еди Рама, се изказва отвратително за нас, българите. В един момент с Борисов се оказаха приятели. Имам чувството, че тези хора са много близки по манталитет. Знам каква е мечтата на Борисов. Той иска да бъде Ахмед Доган в Банкя – да стои и да командва от там по телефона”, заяви ген. Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

Според него имало една много добре организирана пропагандна машина, командвана от ГЕРБ и подпомагана от ДПС, която постоянно неглижирала успехите и фокусирала вниманието върху провали. „Ако правим съпоставка с това, което Борисов направи за 12 години, той наистина трябва да се скрие”, смята Атанасов.

Съпредседателят на ДБ пак потвърди, че трябва да се направи правителство в настоящия парламент. „Хората не искат да ходят на избори и смятат, че трябва да бъдат загърбени еготата на няколко човека, за да може да се намери пробив в тази ситуация. Това е възможно да се случи”, каза още  Атанасов.

Той разкри, че още на предишните избори от ДБ са предложили на „Продължаваме промяната“ да се явят с общи листи, но от ПП не приели идеята. Според Атанасов това трябва да се прецени, след като се проучи общественото мнение. До момента обаче по темата не са водени разговори.

Атанасов коментира и поведението на президента – занимавал се с неща, които не са му работа и искал да дърпа конците зад кулисите. „Още когато беше съставено това правителство заявих, че е най-добре той да се оттегли от полето на изпълнителната власт, където беше чрез служебните правителства. В началото на управлението на това правителство смяташе, че трябва да се държи като патрон и да дава указания. И когато от правителството предприеха действия за разграничаване на него това не му хареса”, коментира още депутатът от ДБ.

Четете още

Избор на редактора