Планът за нов кабинет включва вот на доверие след 6 месеца

Разбрахме се с „Продължаваме Промяната“ за 6 месеца, през които да се реализират заложените мерки и приоритети, а след това да се гласува вот на доверие, за да продължи правителството работата си. Това заяви ген. Атанас Атанасов от ДБ пред Нова телевизия в коментар за преговорите за съставяне на нов кабинет с премиер Асен Василев.

Ген. Атанасов бе категоричен, че за ДБ е изключително важно да бъде реализиран полученият от ПП мандат.

„Третият мандат ще бъде кризисен, но ако ни бъде даден, ние сме отговорна политическа сила и ще се опитаме да направим всичко възможно да не се стигне до предсрочни избори. Имаме някакъв план, но всички усилия сега трябва да се вложат в това да се реализира първият мандат“, посочи той.

Депутатът от ДБ каза, че няма притеснения от действията на прокуратурата срещу началника на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова, както и че ДБ са „гърмени зайци“ и били свикнали на подобни проверки.

„На прокуратурата, както и на службите, не им е работа да се бъркат в политическите боричкания. Но, както е известно, прокуратурата симпатизира на статуквото, а именно – на управлението на Борисов, и очаквам все повече да се намесва“, каза Атанасов.

Той коментира и скандала с изгонените руски дипломати.

„Държавите, членове на НАТО, трябва да предприемат мерки за ограничаване на руския шпионаж и пропаганда. От БСП не пречат на депутинизацията. Разузнаването трябва да събира информация извън страната, а не да се занимава с политическите боричкания вътре в страната. Необходимо е създаване на цялостна система за лоялност в службите, за да се елиминира рискът от това да има работещи за чужди правителства в службите ни. София е била център на шпионската дейност на Москва за целите Балкани, явно и сега продължава да е така“, посочи още Атанас Атанасов.

Четете още

Избор на редактора