Пожар в Харманли. Огънят пълзи към бензиностанция

Голям пожар избухна на входа на Харманли на метри от бензиностанция в града. На мястото има много екипи на пожарната и полицията. По информация на пожарната са изгорели няколко вили в близост до града. Към момента няма данни за пострадали хора.

Огънят е тръгнал от паркинг „Гергана“ и се е прехвърлил от другата страна на стария път за Истанбул. Бензиностанцията се намира на пътя за Любимец.

Пожарът е засегнал иглолистната гора, като по думите на очевидци пламъците са били съвсем близо до бензиностанцията. Евакуирани са всички работещи там, както и в намиращите се в близост складове.

Земеделци от Харманли са изкарали техника, за да правят просеки за ограничаване на огъня, тъй като има опасност той да влезе в града.

Две жени са се опитали да минат през блокадата на пътя, тъй като не са имали връзка с техните близки – единият е работещ на паркинга, от който е тръгнал пожара, а другият живее във вила в запалилата се борова гора, предаде bTV.

От АПИ съобщиха, че временно e ограничено движението и в двете посоки по пътя Харманли-Любимец заради пожара и силното задимяване. Обходният маршрут е по магистрала „Марица“ към Харманли-Любимец и обратно.

Огънят в Харманлийско се разпалва след по-малко от денонощие от овладяването на големите пожари в Сакар в района на Свиленградска община, при които стотици хиляди дакари земеделски площи и гори изгоряха, опожарени са къщи и селскостопански постройки има и двама пострадали.

Четете още

Избор на редактора