Гол в 97-ата минута спаси Ювентус от загуба

Федерико Гати, който допреди сезон нямаше професионален договор, се оказа ключов играч за Ювентус, след като с гол в 97-ата минута спаси равенството 1:1 срещу „експертите“ в Лига Европа – Севиля, в първия мач от полуфиналите.

Испанският клуб поведе в 25-ата минута, когато след бърза контраатака Луис Окампос асистира на Юсеф Ен Несири, който лесно се справи с Войчех Шчесни. Ювентус владееше повече топката, но Севиля бяха по-активни пред противниковата врата и чакаха да се приберат с предимство, когато Гати, подпомаган от Пол Погба, вкара топката във вратата на гостите.

В двубоя между двама стари познайници Жозе Моуриньо победи бившия си футболист Шаби Алонсо, след като Рома стигна до минимално предимство от 1:0 срещу Байер Леверкузен във втория полуфинал.

На „Олимпико“ един гол реши победителя – Рома сломи съпротивата на бундестима в 63-ата минута с комбинацията Теми Абрахам-Едоардо Бове.

В Лигата на конференциите италианският фаворит Фиорентина загуби с 1:2 от швейцарския Базел след първия полуфинал, докато Уест Хем се бори с АЗ Алкмаар, за да се върне към победа с 2:1.

ЛИГА ЕВРОПА, 1/2 ФИНАЛ, 1-ВИ МАЧ
Рома – Байер Леверкузен 1:0
Ювентус – Севиля 1:1

ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ, 1/2 ФИНАЛ, ПЪРВИ МАЧ
Фиорентина – Базел 1:2
Уест Хем – АЗ Алкмаар 2:1

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

ювентус, севиля, базел

Четете още

Избор на редактора