Юве стъпи накриво в Торино. Титлата е мираж

Надеждите на Ювентус за титлата претърпяха намаляха с една крачка след домакинската загуба с 0:1 от Удинезе в среща от 24-ия кръг на Серия А.

Защитникът Лаутаро Джанети вкара гол през първото полувреме, оставяйки тима на Масимилиано Алегри без победа в трети пореден мач.

След загубата Ювентус запазва второто място в класирането с 53 точки, на седем зад лидера Интер, който има мач по-малко, и на точка пред третия Милан. След едва третата си победа от началото на сезона Удинезе се изкачи на 15-а позиция с 22 точки.

Гостите поведоха в 25-ата минута, когато Джанети се възползва от грешка в защитата, за да вкара в мрежата от близка дистанция след пряк свободен удар.

Домакините смятаха, че са изравнили в 60-ата минута чрез Аркадиуш Милин след изпълнение на корнер, но попадението беше отменено, тъй като при центрирането на Федерико Киеза топката е напуснала очертанията на терена.

В 72-ата минута Киеза уцели греда, а до края Удинезе успя да удържи победата.

Ювентус спечели предишните си четири шампионатни мача срещу този съперник, без да допусне гол. В следващия кръг тимът ще гостува на Верона в събота, а Удинезе ще приеме Каляри в неделя, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора