Готвят специално меню за Брендо в затвора

Главният готвач на Софийския централен затворготви специално меню за Евелин Банев-Брендо.

Кокаиновият крал изтърпява там 6-годишна присъда за трафик на дрога.

Брендо има сериозни проблеми със стомаха, които не били от ден или два, съобщи 24 часа.

Поради тази причина Банев е пуснал молба, в която е уточнено какво трябва да бъде менюто му и кои храни да се изключат от него. Ръководството на затвора е задължено да се съобразява с подобни молби и здравословното състояние на осъдените.

„Ние се съобразяваме със стомашните проблеми на затворниците. Имаме готвач, който приема молбите на лишените от свобода и спрямо различните им нужди готви каквото трябва, Имаме менюта за вегетарианци, за мюсюлмани. Като цяло имаме много различни менюта за всякакви нужди и разчети, по които се готви“, казва началникът на Софийския централен затвор старши комисар Васил Кордев.

На 24 юни тази година Евелин Банев – Брендо се яви пред затвора в София доброволно, след което бе задържан и настанен в Софийския затвор за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, като е зачетено за начало на наказанието 24.06.2024 г.

Брендо е признат за виновен, че е участвал в организирана престъпна група на територията на няколко държави и за финансови операции с пари, получени от наркотрафик. Присъдата е влязла в сила на 26 април 2018 г. Наложено е наказание лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначален строг режим в затвор.

Четете още

Избор на редактора