Готова е новата експертиза на насилваната Дебора

Готова е новата експертиза на 18-годишната Дебора Михайлова, която бе обезобразена с макетно ножче от 26-годишния Георги Георгиев в Стара Загора. Според лекарите черепно-мозъчната травма на Дебора довела до разстройство на здравето, което е било временно опасно за живота. Нанесена й е средна телесна повреда, съобщи бТВ.

По-рано през месеца петима съдебни лекари в града си направиха отвод и заради това се наложи експертизата да бъде назначена на експерти от друг град.

Те са установили, че опасността Дебора да загуби живота си е била реална, а не предполагаема, а настъпването на смърт или оцеляването са били еднакво възможни. За раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.

При тези данни може да се направи заключение, че на Дебора са нанесени средни телесни повреди и това да промени, както обвинението, така и наказанието, което застрашава обвиняемия.

Останалите наранявания се определят като лека телесна повреда.

За случая с 18-годишното момиче се разбра месец след обезобразяването – когато нейните майка и приятелка разказа пред Нова ТВ.

Оказа се, че първоначалното определение на Районния съд, че на момичето е нанесена средна телесна повреда, е преквалифицирано от Окръжния съд на лека телесна повреда. Това е и причината на съда да пусне Георги Георгиев от ареста.

Четете още

Избор на редактора