Григор започна с победа на старта във Виена

Третият поставен в схемата на АТР 500 тенис турнира в зала във Виена Григор Димитров започна победно участието си.

Най-успешният българин в този спорт победи китаеца Чан Джиджен с 6:4, 7:5 в мач от първия кръг.

Димитров се озова в ситуация 0:40 при свое подаване в откриващия гейм. Той не трепна и изравни, но след това допусна две двойни грешки и в крайна сметка бе пробит след минаващ удар на азиатеца по правата. Григор изчисти грешките в играта си и върна брейка при 3:3.В десетия гейм 33-годишният хасковлия стигна до сетбол след непредизвикана грешка на Чан и го реализира незабавно след топка в аут на съперника.

Финалистът от Стокхолм продължи да доминира и в началото на следващата част. Той имаше две точки за пробив във втория гейм, но не се възползва. В следващата игра пък китаецът стигна до брейкпойнт, но не успя. Димитров пропила още две поредни възможности за пробив в шестия гейм. При 4:5 Чан Джиджен сервираше за оставане в срещата и се справи със задачата. В следващия гейм азиатецът поведе с 40:15, но Гришо не трепна и отрази точките за брейк. В 12-ия гейм китаецът отново застана на основната линия, за да подава за оцеляването си в двубоя. Носителят на 9 титли от АТР Тур стигна до два мачбола обаче и реализира втория след красив диагонален удар.

Димитров завърши с 32 печеливши удари (12 аса) при 24 непредизвикани грешки (3 двойни). Той вкара 60 процента първи сервис и спечели 83 процента от точките при разиграването му.

Следващият съперник на Григор Димитров утре ще бъдеТомаш Махач. Чехът, който е 27-и в световната ранглиста, отстрани Фабиан Марожан от Унгария след 7:6(5), 6:1.

Българинът и чехът не са играли до момента.

Четете още

Избор на редактора