Григор на уроци по кунг-фу преди турнира в Чънду

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров посети урок по кунг-фу ден преди старта на турнира в Чънду, Китай.

В компанията на сърбина Миомир Кечманович той изгледа демонстрации от майстори на кунг-фу, изобразяващи различните стилове на китайското изкуство, преди двамата научат някои от най-емблематичните стойки и да изпробват силата на китките си в тренировъчно упражнение.

„Голям фен съм на кунг-фу, но не мисля, че се справих много добре днес, пошегува се Димитров. – Мисля, че това е невероятно изкуство и аз съм толкова голям фен на Джеки Чан, така че беше хубаво да изпитам това и се надявам един ден да науча още тайни от това изкуство. Беше наистина забавно.“

Демонстративната тренировка се проведе на брега на езеро, което се намира близо до Международния тенис център, където ще се проведе турнира от ATP 250.

Димитров ще бъде поставен под номер 3 в схемата на състезанието с награден фонд 1 152 805 долара, съобщиха организаторите.

Надпреварата на твърди кортове ще се състои от днес до 26-и септември, като турнирът не се проведе в последните три години заради стриктните мерки в Китай заради пандемията от КОВИД-19.

Водач в схемата на турнира е германецът Александър Зверев, а втори е италианецът Лоренцо Музети. Освен Григор Димитров, други претенденти за титлата в Китай могат да бъдат Александър Бублик от Казахстан, британецът Даниел Евънс и испанецът Роберто Баутиста Агут.

На последното издание на турнира преди три години Александър Бублик загуби на финала от испанеца Пабло Кареньо Буста.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора