Григор опита, но не можа да спре новия номер 1

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство по тенис на Франция. На четвъртфиналите поставеният под номер 10 българин загуби с 2:6, 4:6, 6:7 (3) срещу един от фаворитите за титлата Яник Синер след силно представяне в края на двубоя.

В първата част 33-годишният хасковлия загуби на два пъти подаването си срещу поставеният под номер 2 италианец, който поведе в мача след 6:2.

Във втория сет първата ракета на България допусна ранен пробив за 0:1, след което не успя да възстанови равенството и загуби с 4:6.

Третата част започна равностойно, като се стигна до 4:4. Тогава Димитров допусна пробив, но веднага след това успя да изравни при 5:5, печелейки началния удар на Синер. Двамата си размениха още по един гейм, достигайки до тайбрек. В него шампионът от Откритото първенство на Австралия поведе с 5:2 и 6:3, приключвайки двубоя от първата си възможност за два часа и 32 минути на корт „Филип Шатрие“.

Григор Димитров, който записа рекордно класиране на четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, загуби за четвърти път в общо пет мача срещу този противник.

В първото си участие на полуфиналите в Париж Яник Синер ще се изправи срещу третия в схемата Карлос Алкарас (Испания) или деветия поставен Стефанос Циципас (Гърция). През следващата седмица италианецът за първи път ще оглави световната ранглиста, предаде БТА.

Четете още

Избор на редактора