Григор отвя леко Аслан Карацев в Ротердам

Григор Димитров стартира с експресна победа участието си на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам, след като надигра леко Аслан Карацев с 6-1, 6-3 за 58 минути игра на централния корт.

Българинът не остави никакви шансове на своя опонент и се класира за втория кръг. Григор взе контрола над срещата от първия гейм, пробивайки Карацев. Проблемите за руснака продължиха, тъй като той бе отново пробит, а Гришо поведе с 4-0 в първия сет. До края на частта българинът успя да пробие още веднъж и да спечели с категоричното 6-1.

През втория сет Димитров отново стигна до ранен пробив, за да поведе с 2-0. След това Карацев успя да вдигне нивото си, но за обрат бе твърде късно. Григор се възползва от аванса си от един пробив, за да затвори сета с 6-3 и да си уреди място във втория кръг.

Това е втора победа на Григор над Карацев от началото на годината, след като го победи и на старта на Откритото първенство на Австралия. Във втория кръг българинът очаква победителя от срещата Роберто Баутиста Агут – Хуберт Хуркач.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора