Гришо загуби 10-и пореден полуфинал. Сега от Медведев

Григор Димитров загуби десети пореден полуфинал на ниво ATP, като отстъпи с 4:6, 2:6 от най-добрия руснак Даниил Медведев на турнира във Виена от категория 500, предаде БНР. Гришо не успя да се класира за първия си финал от 2018 година, когато игра срещу Федерер в Ротердам.

Световният №4 днес показа най-доброто си ниво и защо доскоро беше на върха в ранглистата. Неговата съвършена игра от основната линия на моменти беше пречупвана от българина, но това бяха моменти проблясъци, които нямаше как да донесат изненадващ триумф.

Медведев постоянно беше заплаха за сервис геймовете на Гришо. Постигна един пробив в първия сет и още два във втория, като имаше общо седем възможности срещу нито една за нашия представител.

Така Григор продължава разочароващата си серия в полуфинал, докато съперник му се класира за четвърти финал през тази година и ще преследва втора титла след тази в Лос Кабос и общо 15-а в кариерата.

Медведев спечели четвърти мач срещу българския си съперник в общо шест дуела, а играта му подсказва, че в утрешния ден трудно ще бъде спрян за титлата. Съперник във финала ще е или Денис Шаповалов, или Борна Чорич.

Все пак доброто представяне на Григор във Виена ще му донесе 180 точки за ранглистата от понеделник и той ще се изкачи до 28-о място.

Четете още

Избор на редактора