Гръцкият министър на транспорта подаде оставка

Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис обяви, че подава оставката си след влаковата катастрофа в Централна Гърция, при която загинаха най-малко 36 души и десетки бяха ранени, предаде Ройтерс.

Той каза в изявление, че оставката е негов дълг и „най-малкото, което може да направи, за да почете паметта на жертвите“, добавяйки, че поема отговорността за „дългогодишните провали“ на държавата.

Два влака се сблъскаха челно в Гърция, убивайки най-малко 36 души и ранявайки 85 късно във вторник вечерта.

Междуградски пътнически влак, пътуващ от Атина за Солун, се е блъснал с висока скорост в товарен влак край Лариса в централна Гърция, каза губернаторът на област Тесалия.

Ударът е предизвикал пожар в няколко пътнически вагона, причинявайки изгаряния на много пътници, които са били откарани по спешност в болници.

Областният управител на Тесалия Константинос Агорастос каза пред SKAI TV, че първите четири вагона на пътническия влак са дерайлирали при катастрофата, а първите два вагона, които са се запалили, са били „почти напълно унищожени“. Той допълни, че двата влака буквално са летели един срещу друг на един и същи коловоз.

В. „Катимерини“ съобщи, че началникът на гарата в Лариса е бил арестуван и подведен под отговорност във връзка с трагичния инцидент.

Четете още

Избор на редактора