Гълъб Донев: Да станем редовен кабинет? Това е несериозно

Служебният премиер Гълъб Донев отхвърли с усмивка вариантът, предложен от Бойко Борисов, служебните министри да станат редовни.

„Това е една политическа ирония, не е сериозно“, коментира Донев. После категорично подчерта, че не би приел предложение за редовен кабинет.

Трябва да търсят допирателните линии, за да излъчат редовно правителство, което да работи устойчиво и ефективно, за да гарантира, че ще решава проблемите на българските граждани. Трябва да се направи широка коалиция. Това отправи като послание към партиите служебният премиер.

„Не мога да гадая, какво ще се случи след Великден, всичко е възможно. Всичко е в ръцете на партиите. В тях е отговорността да работят и покажат на българските граждани, че те носят отговорност и мислят за техните проблеми“, каза още Донев.

„Третият служебен кабинет, ако бъдат изчерпани конституционните възможности и цялата процедура премине неуспешно за съставяне на правителство, третият кабинет е в ръцете на презиндета Румен Радев“, заяви той.

Ако няма редовно правителство до края на април, служебният кабинет ще внесе в Народното събрание проекта на Бюджет 2023, заяви служебният премиер.

Четете още

Избор на редактора