Гърция арестува 36 души за трафик на нелегални мигранти

Дирекцията за сигурност в Атина провежда мащабна операция с участието на 200 полицейски служители в областта на Атика, Солун и Илия за разкриването на престъпна организация, за която се твърди, че е прекарвала нелегални мигранти през страната и е изготвяла фалшиви документи за пътуване, предаде АНА-МПА. До момента са арестувани 36 души.

По данни на гръцката полиция престъпната група е участвала в трафика на най-малко 2200 чужденци към и от Гърция, в издаването на над 2500 упълномощаващи документи срещу заплащане и в изготвянето на над 8000 фалшиви документа за пътуване, предаде БТА.

До момента са открити 5 помещения с множество фалшиви документи и инструменти за изготвянето им. Намерени са и 10 апартамента за временно настаняване на чужденци.

Идентифицирани и арестувани са повече от 80 чужденци, за които групировката е извършила подготвителни действия, за да напуснат държавата.

Гръцката полиция е установила пунктове за пристигане и заминаване в други европейски държави.

Сред дигиталните доказателства, намерени от гръцката полиция, са идентифицирани повече от 30 000 цифрови матрици за производство на лични карти и паспорти.

Четете още

Избор на редактора