ДАНС влезе в Кинтекс. Защо ли?

„Преди минути ДАНС влязоха в Кинтекс. Изземват се документи и информация за плащанията на дружеството във валута“. Това написа в профила си във Фейсбук бившият директор на дружеството Александър Михайлов.

Той заявява, че това се случва часове, след като в телевизионен ефир е разказал „схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни“.

Преди обед в БиТиВи бившият шеф на „Кинтекс“ Михайлов, който бе уволнен през април от вицепремиера Корнелия Нинова за конфликт на интереси, отправи поредни обвинения за измамни схеми за източване на държавното дружество. „Има схема за източване на „Кинтекс“. Държавното оръжейно предприятие участва регулярно в търгове и печели някои от тях заради професионализма на своите служители. Някои предишни ръководства обаче са реализирали измама като създават заблуда, че частна фирма от Дубай има някакъв принос и съдействие за печелене на търговете. С нея се подписват комисионни договори и ѝ се изплащат милиони, които потъват незнайно къде“, заяви пред бТВ  Михайлов.

Той твърди, че когато поел поста през есента на 2021 г., е отказал да плаща, а през февруари тази година е прекратил договора. По думите му дубайската офшорка през април настояла да й бъдат платени 2.4 млн. долара. „Информирах Нинова и Нитова (изп. директора на ДКК) за източването на фирмата. Три дни по-късно бях уволнен“, каза бившият директор на държавния оръжеен търговец.

Четете още

Избор на редактора