Италия: В 2 града има повече кучета, отколкото деца

В Италия, според официалната регистрация, броят на кучетата се е увеличил. На всеки четвърти италианец се пада по едно куче – домашен приятел.

Кучетата в Италия се регистрират към здравното министерство. Това трябва да стане в рамките на два месеца от раждането на животното, което се идентифицира с микрочип. Не всички го правят и се предполага, че на глава от населението може да се падат по две-три кучета.

В градовете Алесандрия и Пиаченца, те  са повече от децата, съобщи БНР.

От главните областни градове, Генуа е на първо място: над 180 000 регистрирани кучета при население от 560 000 души, като броят на тези домашни любимци годишно  се увеличава с 6 -7 000.  На места градът е доста замърсен и общинската управа започна да взима мерки срещу несъобразителните собственици.

Рекордьор е и крайморското селище Рапало в област Лигурия, където са регистрирани близо 20 000 кучета при население от над 30 000 жители. С настъпването на летния сезон, присъствието на тези домашни любимци по морските курорти значило нарасна. Общините се стараят да им създадат нужните условия за разходки и съответни плажове.

Статистика сочи, че всичко, свързано с тях, е уникален бизнес и разходите на домакинствата за домашни любимци са почти три пъти повече, отколкото за децата.

Четете още

Избор на редактора