Два протеста на „Дондуков“2. Срещу Радев и срещу еврото

Протестиращи пред Президентството настояха за импийчмънт на президента Румен Радев с мотива, че той разединява нацията с изказванията и позициите си относно войната в Украйна.

Протестът започна в 18.30 часа и към момента той продължава.

Чуват се възгласи за оставка. Хората смятат за неприемливо от президентството да се говорят близо година „лъжи и манипулации, и кремълски опорки“.

„Има достатъчно поводи за искане на оставката на президента. Започвам с най-пресния – Украйна настоява да води тази война. Това е абсолютно против европейския интерес и против българския интерес едно такова изказване“, коментира участничка в протеста.

Мотивацията си да присъства на протеста изказа още един от присъстващите.

„Защото излъга – пред цяла Европа, пред света. Значи излиза в Европа, там казва: Да, да, ние сме за Украйна. Идва тук и започва с руската пропаганда да се излага. И сега последната глупост от Рожен, че Украйна настоявала за войната, ами вас ако ви нападнат, ще настоявате ли да се биете или ще си предадете всичко?“, попита той.

До Президентството движението е затворено за автомобили, има и стандартно полицейско присъствие, което осигурява сигурността на протеста.

Паралелно с протеста с искане за оставка на президента на същото място се събраха и недоволни заради това, че президентът, защото не е свикал референдума, иницииран от „Възраждане“, за отлагането на въвеждането на еврото в България.

Четете още

Избор на редактора